Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Bijsterveldt doet homo-emancipatie

Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) neemt het pakket van de afgezwaaide PvdA'er Ronald Plasterk over. Dat betekent dat ze zich de komende tijd ook onder meer bezighoudt met homo-emancipatie.
Van Bijsterveldt doet homo-emancipatie

Volgens Van Bijsterveldt heeft Plasterk ‘enorme stappen gezet op dat gebied’. ‘Die erfenis zal ik goed borgen’, zei de CDA-bewindsvrouw woensdag. Ze had daarvoor met demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin), die voorlopig ook verantwoordelijk is voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gesproken over de verdeling van de portefeuilles die Plasterk en zijn partijgenote Sharon Dijksma na hun ontslag hebben achtergelaten.

Logische verdeling
Daarbij is volgens Van Bijsterveldt en Rouvoet, die het pakket van Dijksma overneemt, gekeken naar verwantschap met hun huidige pakketten. Dat vonden zij de meest logische en duidelijke verdeling.

Schandalig

Vooral GroenLinks noemde het voorafgaande aan de portefeuilleverdeling schandalig dat Rouvoet (ChristenUnie) wel OCW erbij neemt, maar zich niet wil inzetten voor homo-emancipatie. Rouvoet nam daar afstand van. ‘Het is voor mij geen issue. Ik had alles voor mijn rekening kunnen en willen nemen, maar dit is de meest voor de hand liggende verdeling’, zei hij woensdag.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Ronald Fleurbaaij

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.