Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vakbondsmedewerkers zorginstelling uitgezet

Medewerkers van vakbond Abvakabo FNV zijn donderdagmiddag door de politie het gebouw van zorginstelling Pleyade uitgezet. Onder hen was Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt van de SP. De vakbond is in conflict met de zorginstelling omdat Pleyade niet wil dat vakbondsleden actievoeren in het gebouw.
Vakbondsmedewerkers zorginstelling uitgezet

Donderdag gingen de vakbondsleden toch het verpleeghuis binnen om informatie te verspreiden en te spreken met leden. Pleyade belde daarop de politie. Toen de vier personen ondanks het verzoek van de politie toch niet wilden vertrekken, zijn ze naar buiten gebracht. Er is niemand aangehouden.

Provoceren
De Zorginstelling laat weten dat ze de actievoerders en de vakbond niet willen tegenwerken. ‘Wij staan in ons recht om de vakbond niet ongelimiteerd toegang te verlenen en te vragen eerst een afspraak te maken’, aldus de organisatie op haar website. ‘Iedereen heeft het recht om actie te voeren en dat ondersteunen wij ook. Medewerkers en bewoners hebben echter ook recht op een veilige en rustige werkplek. Deze provocerende houding van de Abvakabo strookt ons inziens niet met het doel om de situatie binnen onze organisatie te verbeteren.’

Rechten
Abvakabo FNV vindt dat ‘Pleyade het op deze manier onmogelijk maakt voor de vakbond om haar werk te doen en zo de vakbondsrechten schendt.’ Politieke partijen hebben inmiddels aangekondigd hierover vragen te stellen aan de minister, aldus de vakbond.  

Bron: ANP/ANP-Photo/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.