Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Vaak geen contact met Slachtofferhulp’

Duizenden slachtoffers van een misdrijf lopen onnodig psychische, juridische en andere vormen van hulp mis omdat het computersysteem van de politie niet goed functioneert. Daardoor worden deze slachtoffers niet doorverwezen naar Slachtofferhulp Nederland. Een woordvoerster van Slachtofferhulp Nederland heeft een bericht hierover in het AD van dinsdag bevestigd.
'Vaak geen contact met Slachtofferhulp'

Als het goed is, horen slachtoffers van bijvoorbeeld een straatroof, inbraak of geweld bij aangifte op het politiebureau altijd de vraag te krijgen of hun gegevens naar Slachtofferhulp mogen worden gestuurd. Vaak vergeet een agent dat te vragen.

Waterdicht
In het nieuwe computersysteem van de politie, BVH, staat die hulpvraag standaard op ‘neen’. Daardoor lopen duizenden slachtoffers hulp mis omdat hun gegevens niet bij Slachtofferhulp Nederland terechtkomen. De organisatie wil dan ook dat het BHV-computersysteem weer snel waterdicht is.

Contact
Volgens Slachtofferhulp is contact vaak belangrijk, al is het alleen maar om slachtoffers gerust te stellen. ‘Niet elke overval leidt tot psychische gevolgen. Wel is het goed dat we mensen kunnen helpen bij het verhalen van schade of het geven van juridische ondersteuning.’

Lees hier het interview met Jaap Smit, oud-directeur Slachtofferhulp Nederland

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.