Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitkeringsgerechtigden omgeschoold voor begeleiding

Het Rotterdamse Werkgeversservicepunt DAAD en zorgorganisatie De Stromen Opmaat Groep leiden samen werkzoekenden op voor een functie in de zorg. De nieuwe arbeidskrachten gaan aan de slag in de begeleiding.
Uitkeringsgerechtigden omgeschoold voor begeleiding

De eerste groep van 14 voormalig uitkeringsgerechtigden heeft het diploma ‘assistent woonbegeleider’ in ontvangst genomen. In september start een tweede groep met dit traject.

Maaltijden
De kersverse assistent woonbegeleiders kunnen meteen aan de slag. Zij richten zich op het geven van persoonlijke aandacht, het bereiden van maaltijden, het organiseren van activiteiten, schoonmaak- en andere lichte werkzaamheden. Sommigen gaan verder met een opleiding op niveau 2 tot helpende. ‘Eén van de deelnemers wil zelfs starten met de opleiding SPW’, aldus Debby Breestraat van De Stromen Opmaat Groep.

Opleidingskosten
Volgens Hans Broere, manager van DAAD, neemt de vraag naar begeleidend personeel toe. Trajecten als deze maken het mogelijk om in te spelen op de behoefte van werkgevers aan geschikt personeel. DAAD voorziet werkgevers die eraan deelnemen van loonkostensubsidie, selecteert de deelnemers en neemt de opleidingskosten voor haar rekening. DAAD is een in 2005 gestart Rotterdams initiatief van overheid en bedrijfsleven.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 

 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: DAAD, foto: stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.