Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede dode in psychiatrische kliniek

In het Sociaal Psychiatrisch Dienstencentrum in Amsterdam is nog een tweede sterfgeval geweest. Een vrouw pleegde vorige week zelfmoord in een gesloten afdeling. Een andere patiënte, die ook in een gesloten afdeling zat, ontsnapte.
Tweede dode in psychiatrische kliniek

Door Alexandra Sweers – Bestuursvoorzitter Jeroen Muller van de Amsterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Arkinzei maandag in NOVA dat deze twee incidenten dit weekeinde de aanleiding waren om de kliniek te sluiten.

Onderzoek
Het gaat om een zelfmoordpoging van een vrouw, die aanvankelijk niet slaagde. Later is de patiënte overleden in het ziekenhuis, aldus de bestuursvoorzitter. Zij zat niet in een isoleercel. Deze keer is de inspectie van de gezondheidszorg wel geïnformeerd. Muller wil een extern onderzoek naar hoe dit kon gebeuren.

Hel
Tijdens de uitzending van NOVA kwam een patiënte aan het woord die afgelopen weekend kon ontsnappen uit de gesloten inrichting tijdens een brandmelding. Zij spreekt van vieze en oude kamers in de instelling, ‘echt een hel’. De patiënte heeft al vijf keer eerder kunnen ontsnappen.

Autopsie
Afgelopen vrijdag werden naar aanleiding van het overlijden van een patiënt in de isoleercel, al maatregelen getroffen. De 47-jarige schizofrene cliënt die dood aangetroffen werd, was aanvankelijk volgens een schouwarts een natuurlijke dood gestorven. De familie drong echter aan op autopsie. Daaruit zou zijn gebleken dat het slachtoffer is gestikt in een stuk brood.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.