Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Toezichthouders zorg verdienen te veel’

Een op de vier interne toezichthouders bij grote zorginstellingen verdient meer dan de binnen de sector afgesproken norm toestaat. Dat blijkt uit een eigen onderzoek van vaktijdschrift Skipr, die de jaarverslagen van vorig jaar van de instellingen naast elkaar legde. Het onderzoek is woensdag gepubliceerd.
'Toezichthouders zorg verdienen te veel'

Leden van de raad van toezicht mogen volgens de zelf afgesproken norm maximaal 10.000 euro per jaar verdienen, voorzitters maximaal 15.000 euro. Uit de jaarverslagen over 2010 van de honderd grootste instellingen blijkt dat 151 van de bijna 600 onderzochte toezichthouders daarboven zitten. Van de honderd voorzitters zitten er 27 boven de 15.000 euro grens.

Bron: ANP/ANP-Photo

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik vind salaris onder de 100,000 is wel genoeg.
    Een Derecteur kan je niet meer op zijn verandwoordeijkhuid. Ze laten zich niet meer zo makkelijk aan spreken ze zitten op hun post tot ze met pensioen gaan. Hier lig den ook dan de alle grootste probleem voor de clientenraden en clienten. je kunt ze niet meer op hun verandwoordelijkheid wijzen, Ze hebben dan ook absoluut alleen de macht.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.