Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Therapie tegen depressie vergoed

Therapieën om depressies te voorkomen worden voortaan volledig gedekt door de ziektekostenverzekering. Dat heeft het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) besloten. Een voorlichter bevestigde dinsdag een artikel daarover in de Volkskrant.
Therapie tegen depressie vergoed

Jaarlijks krijgt bijna 10 procent van de volwassenen te maken met depressieve klachten. Slechts 2 procent van hen zoekt in dit voorstadium van een depressie professionele hulp.

Kosten
Het CVZ raamt in de Volkskrant de kosten om depressies te voorkomen op 91 miljoen euro. De kosten van de schade die depressies opleveren is hoger. Gemmiddeld duurt een depressie een half jaar, maar bij 20 procent van de gevallen langer dan twee jaar.

Gedachten over dood
Een arts kan een opkomende depressie vaststellen. Het gaat dan onder meer over een neerslachtige stemming, concentratieproblemen, gewichtsverlies of -toename, een ernstig verlies van plezier in activiteiten en gedachten over de dood, aldus de krant.

Volkskrant artikel: Therapie tegen depressie voortaan vergoed

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Volkskrant/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.