Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Teeven trekt plannen thuisdetentie in

Staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) wil niet dat veroordeelde criminelen hun gevangenisstraf thuis kunnen uitzitten met elektronisch toezicht.
Teeven trekt plannen thuisdetentie in

Thuisdetentie vindt Teeven geen geloofwaardige vervanging van een gevangenisstraf. Daarom trekt hij plannen in van zijn voorganger Nebahat Albayrak, die dit wettelijk wilde regelen bij opgelegde gevangenisstraffen tot maximaal drie maanden.

Triest
Teeven toonde zich als Tweede Kamerlid van de VVD in 2009 al zeer kritisch over de plannen van Albayrak. De liberaal noemde het toen ‘Te triest voor woorden’ dat de toenmalige PvdA-bewindsvrouw veroordeelden thuis op de bank hun straf wilde laten uitzitten. Ook de PVV en SP waren indertijd kritisch.

Enkelband
Het huisarrest met een enkelband als vervanger voor gevangenisstraf is ooit als noodmaatregel ingevoerd vanwege een cellentekort. Inmiddels heeft Nederland te veel cellen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+welzijn op Twitter

Bron: ANP / foto: ANP Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.