Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Taalles allochtoon op school van kind populair

Duizenden allochtone ouders die het Nederlands niet beheersen, gaan op taalles op de school van hun kind. De cursussen, vaak een initiatief van de scholen zelf, zijn een succes. Dat blijkt uit onderzoek van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum.
Taalles allochtoon op school van kind populair

Dat meldt het tv-programma Nova in de uitzending van 27 november. Onderwijsdeskundige Zeki Arslan van Forum stelt dat taalles op de school van het kind laagdrempelig is. Tussen leerkrachten en ouders is vaak dagelijks contact, de ouders vinden het gezellig en het is dichtbij. ‘Als ze een keer niet kunnen komen dan is dat geen probleem en als er geen oppas is doen we niet moeilijk als het kind meekomt’, zegt de directeur van de Zuidwal basisschool in Den Haag. 

Structureel invoeren
In tientallen gemeenten worden de lessen op basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs aangeboden. Forum hoopt dat minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) de taallessen structureel wil invoeren.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.  

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: ANP/NOVA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.