Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor het ontwikkelen van je loopbaan

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een subsidieregeling "Ontwikkeladvies voor 45-plussers" opengesteld.
foto AdobeStock

Iedereen die 45 jaar is en ouder en betaald werk doet, kan een loopbaanadvies krijgen op kosten van de overheid. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ voor iedereen opengesteld. Hij trekt 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is. De regeling is tot 10 januari 2020 beschikbaar.

Specifieke beroepen

Eerder konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de regeling. Minister Koolmees: ‘De mensen die dat hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen.’

Ontwikkeladvies

Bij een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt de aanvrager een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan ook helpen om nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is dus gratis. De coach kan per ontwikkeladvies 600 euro subsidie aanvragen. Er is ook een financiering mogelijk voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Loopbaanadviseur

Wie in aanmerking wil komen voor “het ontwikkeladvies” kan contact zoeken met een loopbaanadviseur in de buurt. Meer informatie vind je via de website: Hoe werkt Nederland. De coach handelt verder de administratie en de kosten af.

Meer weten? Kijk op Hoe werkt Nederland/ontwikkeladvies>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.