Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie tegen agressie in de publieke sector

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelt 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor organisaties met een publieke taak om agressie tegen hun medewerkers tegen te gaan. Het geld wordt verdeeld onder 45 organisaties die nieuwe initiatieven daarvoor hebben ontwikkeld.
Subsidie tegen agressie in de publieke sector

Dat heeft het departement bekendgemaakt. Sinds 2008 is nu ruim 4 miljoen euro in plannen van de publieke sector gestoken. De plannen moeten ertoe leiden dat werknemers beter zijn beschermd tegen agressie en geweld. Het gaat om organisaties in de zorg, woningbouw, openbaar vervoer, politie, sociale dienst, onderwijs en gemeenten.

Voorkomen
De plannen richten zich op het voorkomen en verminderen van agressie tegen werknemers. Het gaat om trainingen voor werknemers, projecten om de schade te verhalen op de daders, voorlichtingsmateriaal en initiatieven die ertoe moeten leiden dat echt aangifte wordt gedaan.

Daling
Het programma ‘Veilige Publieke Taak’ van Binnenlandse Zaken heeft als doelstelling dat de agressie tegen agenten, ziekenhuispersoneel, conducteurs en andere medewerkers tussen 2007 en 2011 met 15 procent vermindert. Volgens een woordvoerder van het departement was de daling tussen 2007 en 2009 minder groot dan gehoopt. Dat kan ook komen door meer aandacht en een verbeterde registratie. De volgende meting wordt in het najaar verwacht.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/ foto: stockexchange

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.