Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Student als oppas bij kinderen met stoornis

Studenten van de opleiding orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) passen op in gezinnen met een kind met een geestelijke stoornis. Op die manier doen de studenten praktijkervaring op en hebben de ouders even tijd voor zichzelf of voor andere kinderen binnen het gezin, zo meldde de RUG woensdag.
Student als oppas bij kinderen met stoornis

Het gaat om een project van de RUG en Accare, een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Vijftien studenten zijn gekoppeld aan vijftien gezinnen waarvan een van de kinderen kampt met autisme of ADHD. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar. De studenten komen een tot twee keer per week langs om op te passen en activiteiten te ondernemen, zoals zwemmen of spelen in de speeltuin. Ook helpen de studenten de kinderen met het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden. De studenten zijn vooraf getraind door Accare.

Ontlastend
Volgens de RUG zijn de eerste ervaringen positief. De ouders ervaren de hulp als ontlastend en zijn blij met het extra paar handen en de kennis over de problematiek van hun kind. De universiteit onderzoekt of het project ook leidt tot een vermindering van stress bij de ouders. De resultaten daarvan worden in januari volgend jaar verwacht.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.