Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Strenge aanpak werklozen in Rotterdam loont

De strenge aanpak van Rotterdamse bijstandstrekkers die mogelijk frauderen of niet meewerken aan re-integratie op de arbeidsmarkt loont. Het project ‘WerkDirect’ heeft tot nu toe een besparing van 11 miljoen euro opgeleverd.
Strenge aanpak werklozen in Rotterdam loont

Dat maakt gemeente Rotterdam maandag bekend. Dankzij het project WerkDirect is sinds mei 2005 het aantal bijstandstrekkers met ongeveer 1500 afgenomen.

Werklozen aan het werk
‘Het project is voor de werklozen die kunnen werken, maar niet willen’, zegt wethouder

Dominic Schrijer van Werk en Sociale Zaken. De bijstandsgerechtigden hebben een baan aangeboden gekregen bij het Rotterdamse reinigingsbedrijf Roteb. Zij kunnen gedurende drie maanden 32 uur per week op diverse plekken terecht binnen het bedrijf.

Uitkering
Tot nu toe hebben 804 personen het werkaanbod bij Roteb aangenomen. Van 460 mensen is de uitkering gestopt omdat zij niet kwamen opdagen bij afspraken of zelfs helemaal niet op de oproep hebben gereageerd. Daarnaast hebben 246 personen hun uitkering opgezegd nadat ze een oproep van WerkDirect hebben gekregen.

Inhaalslag
Wethouder Schrijer wil graag door met het project. Hij denkt dat het aantal bijstandsgerechtigden uit deze groep werkweigeraars nog verder daalt. ‘Dit was een inhaalslag waarbij het bestand is opgeschoond.’ Sinds 2004 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de bijstand en niet meer het Rijk.

(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.