Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Straffen tot levenslang voor loverboys

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) wil mensenhandelaren en vooral zogenoemde loverboys strenger laten straffen. De maximale straf voor mensenhandel moet daarom van 8 jaar nu omhoog naar 10 jaar in de toekomst.
Straffen tot levenslang voor loverboys

Als slachtoffers van mensenhandel de dood vinden als gevolg van de situatie waarin ze zijn beland, kunnen de straffen voor de verantwoordelijken uiteindelijk zelfs uitmonden in levenslang. Dat staat in Opsteltens Actieplan 2011-2014, dat vooruitloopt op een wetsvoorstel.

Kwetsbaren meisjes
Loverboys zijn pooiers die het vooral op jonge en vaak heel kwetsbare meisjes hebben gemunt en ze onder valse (romantische) voorwendselen de prostitutie in lokken. Deze pooiers maken zich schuldig aan een zeer ernstig misdrijf dat de slachtoffers voor het leven tekent, aldus de bewindsman. Hij wil ook op diverse manieren nog meer dan nu aan voorlichting gaan doen, om te voorkomen dat meisjes het slachtoffer worden van loverboys.

Slachtoffers

Het is niet precies bekend hoeveel slachtoffers loverboys zoal maken, maar het Coördinatiecentrum Mensenhandel (CoMensha) registreerde vorig jaar 210 keer signalen van de loverboymethodiek.

Bron: ANP/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.