Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Straatintimidatie strafbaar stellen? Ja, maar er is veel meer nodig

De impact van straatintimidatie is groot, maar slachtoffers van naroepen, nafluiten en achtervolgen kunnen hun verhaal nauwelijks kwijt. Wat moet er anders? Straatintimidatie in brede zin strafbaar stellen, in elke gemeente een meldpunt en vooral het onderwerp beter bespreekbaar maken, zegt Jip Kuijper van intimideermijniet.nl, het meldpunt voor straatintimidatie in Breda.
De impact van straatintimidatie is zo groot dat slachtoffers al na de eerste ervaring plekken kunnen gaan vermijden, of dat vrouwen mannen niet meer vertrouwen. Foto iStock / PeopleImages

Uitgescholden voor ‘vieze slet’ plus allerlei ernstige ziektes, bekogeld met volle blikjes drinken, achtervolgd tijdens het joggen en vastgehouden tijdens het fietsen. Dit zijn slechts enkele van de 217 meldingen die sinds begin dit jaar bij het Bredase meldpunt straatintimidatie zijn binnengekomen. Het meldpunt is een initiatief van BO Diversity, dat diverse projecten, trainingen en campagnes organiseert voor meer diversiteit. Kuijper is tevens directeur van BO Diversity.

Meldpunten zeldzaam

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.