Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Stop Loverboys Nu’ krijgt dagelijks meldingen

Bij de particuliere stichting ‘Stop Loverboys Nu’ komen steeds meer meldingen binnen over loverboypraktijken. Volgens oprichtster Anita de Wit telde de stichting vorig jaar tien tot vijftien meldingen per week, nu komen dergelijke aantallen dagelijks binnen.
‘Stop Loverboys Nu’ krijgt dagelijks meldingen

Anita de Wit is moeder van een slachtoffer van loverboys. Ze richtte drie jaar geleden de stichting en de bijbehorende website op. Direct naar de politie stappen is voor veel slachtoffers van de loverboys geen optie, zegt De Wit. ‘Ze zijn bang voor represailles. De angst bij de meisjes is vaak heel groot. Bij ons kunnen ze hun verhaal kwijt. Wij praten met ze,’ zegt De Wit in dagblad Spits.

Drempel
Belangrijk is dat de drempel van de stichting Stop Loverboys Nu laag is, volgens De Wit. ‘De meiden durven bij ons te melden wat ze is overkomen. Maar ook ouders, vrienden en mensen die getuige zijn van de praktijken, weten de stichting te vinden.’ De meldingen komen binnen via de website, via een speciaal telefoonnummer of via het e-mail- en chatprogramma msn.

Samenwerking
De Wit en haar groep vrijwilligers werken nauw samen met de politie. Volgens haar verloopt die samenwerking goed. Inmiddels is Anita de Wit met haar activiteiten de grens overgestoken. Er is een Duitstalige website en ook in België probeert zij met een website loverboypraktijken aan de kaak te stellen. Verder werkt ze samen met de organisatie Missing Persons Nederland.

Netwerksites
Uit cijfers van het Coördinatiecentrum Mensenhandel blijkt dat in 2008 naar schatting 180 meisjes het slachtoffer waren van loverboys. Volgens het expertisepunt Jeugdprostitutie lijken loverboys steeds vaker sociale netwerksites, jongerensites en chatboxen te gebruiken in hun zoektocht naar slachtoffers. Uit een onderzoek van de politie in Rotterdam en de Universiteit Utrecht blijkt dat in de helft van de zaken de slachtoffers via internet worden geworven.

Meer informatie: Stop Loverboys Nu

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/ foto: stop loverboys nu

2 REACTIES

 1. Samrra dochter van Alia Ellajjouri
  tel;0517851356
  We zouden samen een brief schrijven aan de Mationale ombudsman maar het is al niet meer nodig Samira heeft niet kunnen ontsnappen en word vanaf vrijdag vermist politie doet niets en asielzoeker is met vakantie we zijn Marianne Vaatstra nog niet vergeten maar vresen voor Samira want ik ken haar persoonlijk en zij vertelde mij dat ze niets met de man te maken wil hebben ze durfdde al niet meer alleen thuis te zijn, maar politie doet niets vinden de moeder alleen maar lastig gesprek met de burgemeester die nooit terugbelt
  zodra mijn man 65 is denk ik dat ik uit dit schijtbakkenland weg ga
  alstublieft help ons Samira te vinden en belt u a.u.b de moeder want die gaat iedere dag een stukje dood door de onzekerheid geen enkele media wil hier aandacht aan schenken, en wij maar denken dat verkrachting een misdaad is.
  Ina Kuiper

 2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.