Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steun voor kwetsbare Rotterdammers

Rotterdam gaat 35.000 inwoners helpen. Onder meer ouderen die moeite hebben om zichzelf te redden en kwetsbare jongeren krijgen een steuntje in de rug.
Steun voor kwetsbare Rotterdammers

Kwetsbare mensen gaan er flink op vooruit als ze persoonlijk worden benaderd, is de filosofie van het project. Door een begeleidingsplan, met zorg, woonruimte en een baan, doen ze weer mee in de maatschappij. Overlast en criminaliteit zouden daardoor afnemen.

Gedetineerden
Het project heeft een looptijd van vier jaar. In de afgelopen jaren hielp wethouder Jantine Kriens (PvdA, Volksgezondheid) 2.900 dak- en thuislozen hun leven weer op de rails te krijgen met een woning en een baan. Naar dat voorbeeld wil de stad nu andere kwetsbare groepen, waartoe ook lichtverstandelijke gehandicapten en gedetineerden met een korte straf worden gerekend, helpen.

65-plussers
Rotterdam telt 17.000 65-plussers die zich niet al te best kunnen redden en 11.000 jongeren (van de 34.000 op de regionale opleidingencentra). Verder zijn er 5.000 gehandicapten, 2.203 kortgedetineerden en 1.000 dak- en thuisloze jongeren. Rotterdam telt bijna 600.000 inwoners.

Voordeur
De groep van 35.000 kwetsbaren bij wie aan de voordeur wordt gebeld, beslaat dus ruim 5 procent van de inwoners. De gemeenten Rotterdam werkt in het project samen met de ministeries van VWS en Justitie, Achmea Zorg en Achmea Zorgkantoren.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Toussaint Kluiters/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.