Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stage in het veld voor medewerkers VWS

Medewerkers van het ministerie van VWS gaan drie dagen per jaar stage lopen ‘in het veld’. Door meer direct contact met het werkveld, hoopt het ministerie beter en slagvaardiger te kunnen werken.
Stage in het veld voor medewerkers VWS

De medewerkers moeten zelf een stageplek uitzoeken. Zij moeten zelf bedenken met welk doel ze op stage gaan, dat moet vooral niet van bovenaf worden opgelegd, zo laten de initiatiefnemers weten in vakblad Skipr. Het initiatief moet bij de medewerkers zelf blijven liggen om te voorkomen dat het idee een ‘bureaucratisch gedrocht’ wordt.

Achter bureau
De initiatiefnemers stellen dat drie dagen ‘in het veld’ meer oplevert dan drie dagen achter het bureau. Organisaties die een stageplek beschikbaar hebben voor VWS-medewerkers kunnen zich aanmelden bij de LinkedIn-groep ‘VWS op stage!’. Daar kunnen belangstellenden elkaar vinden en VWS stelt op basis van de reacties een lijst met potentiële stagebedrijven samen voor de medewerkers.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: Skipr/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.