Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stadsdeelvoorzitter weg om problemen jongerenwerk

Voorzitter Arco Verburg van het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes stapt op. Aanleiding hiervoor zijn problemen bij de aanbesteding van het jongerenwerk in het stadsdeel. Dat maakte het stadsdeel dinsdag bekend.
Stadsdeelvoorzitter weg om problemen jongerenwerk

Verburg gunde eind vorig jaar na een openbare aanbesteding het jeugdwerk aan de christelijke organisatie Youth for Christ. De deelraad stemde hiermee in, na afspraken over onder meer het breed werven van personeel.

Onder vuur
Toen eerder deze maand bleek dat Youth for Christ slechts via haar eigen website personeel zocht, kwamen de organisatie en Verburg onder vuur te liggen. Verburg stapt nu op ‘om een uitweg uit de impasse mogelijk te maken’, zo liet hij in een verklaring weten. PvdA-fractievoorzitter Martijn de Keizer noemt het besluit van Verburg ,,ongelooflijk moedig”. De partijen spreken de komende dagen over een oplossing voor het jongerenwerk in het stadsdeel.

Andere organisatie
‘Het gaat om de jongeren die dagelijks met het jeugdwerk in aanraking komen. Die mogen we niet in de kou laten staan’, aldus De Keizer. Of het opstappen van Verburg betekent dat het stadsdeel het jongerenwerk aan een andere organisatie zal gunnen, kon De Keizer nog niet zeggen. Youth for Christ is ook in het jeugdwerk actief in andere steden. (ANP)

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.