Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sorgdrager rapporteert over functioneren IGZ

Is de veelvuldige kritiek op de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) terecht? Moet er wat veranderen? Maandag presenteren oud-D66-minister Winnie Sorgdrager en Koos van der Steenhoven hun bevindingen in hun onderzoeken naar het functioneren van de inspectie.
Sorgdrager rapporteert over functioneren IGZ

Sorgdrager heeft gekeken naar de manier waarop de inspectie dossiers afhandelt. Ze onderzocht ook de afhandeling van 25 complexe dossiers door de inspectie, zoals bijvoorbeeld de problemen met de Franse PIP-borstimplantaten. Van der Steenhoven keek of de IGZ in staat is in de toekomst goed toezicht te houden.

Misstanden

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil met het onderzoek de onderste steen boven krijgen over vermeende misstanden bij de inspectie. De IGZ kwam veelvuldig negatief in het nieuws, onder meer omdat dossiers traag zouden worden afgehandeld en omdat de dienst niet klantvriendelijk te werk zou gaan.

Vertrouwen

Schippers hoopt dat na het onderzoek het vertrouwen in de dienst kan worden hersteld. Eerder stelde ze al dat geld mogelijk een van de oorzaken is. Er wordt meer en meer verwacht van de IGZ en het aantal meldingen stijgt, terwijl het budget daalt. De minister gaf daarom al 10 miljoen euro extra aan de dienst en sloot niet uit dat er nog eens geld naartoe moet.

Bron: ANP/ANP-foto/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.