Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Soms moet je toegeven dat je het ook niet weet’

Het aantal vastgelopen complexe casussen in de jeugdzorg blijft een probleem. Gieke Buur wordt als landelijk ambassadeur “Oppakken en leren van complexe casuïstiek” ingeschakeld als ouders, kinderen, hulpverleners en ambtenaren er niet uitkomen. In de afgelopen jaren zijn 200 complexe zorgvragen behandeld. Sinds het voorjaar zijn er 40 bijgekomen. Gieke Buur hoopt dat haar functie over drie jaar ‘totaal overbodig’ is.
foto iStock

Een gemeente belt met Gieke Buur. De negenjarige Remi zit in de crisisopvang. De jongen is agressief en kan niet langer thuis wonen. Hij komt uit een gezin met ingewikkelde problematiek, waarbij het de moeder ontbreekt aan pedagogische vaardigheden. Hij moet per direct weg uit de crisisopvang, maar er is pas over negen maanden plaats in een gezinsvervangend tehuis. Zo lang wachten is gezien Remi’s jonge leeftijd geen goede situatie. Remi is een zogenoemde complexe

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.