Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sociaal kerstcadeau voor eenzame ouderen

Circa 3500 eenzame ouderen hoeven de kerstperiode dit jaar niet alleen door te brengen. Op 20, 21 en 22 december wordt er voor hen een serie gratis diners georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds donderdag bekend.
Sociaal kerstcadeau voor eenzame ouderen

Voor veel van de senioren is het diner een welkom kerstcadeau. Zo’n tweehonderdduizend ouderen krijgen volgens het Nationaal Ouderenfonds minder dan één keer per maand bezoek, of krijgen nooit gasten over de vloer.

Vriendschap
Hoofddoel van de etentjes bij hotelketen Van der Valk is de ouderen aan sociale contacten te helpen. Tijdens de diners kunnen ze via vooraf gemaakte kaartjes eenvoudig contactgegevens uitwisselen. ‘We hopen dat ze er een vriendschap aan over houden’, aldus Jan Romme, directeur van het Ouderenfonds.

Extra eenzaam
Dit jaar worden de kerstdiners voor de 8e keer georganiseerd. ‘Ouderen voelen zich tijdens de feestdagen extra eenzaam’, legt Romme uit. ‘Met kerst verwacht iedereen het gezellig te hebben. Als dan hélemaal niemand naar je omkijkt, geeft dat een extra eenzaam gevoel.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neemhier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Nationaal Ouderenfonds/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.