Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schuldvraag niet eerste zorg voor Zonnehuizen

De eerste prioriteit is de continuïteit van zorg en onderwijs van Zonnehuizen waarborgen, daarna wordt pas gekeken hoe en door wie de financiële wanorde is veroorzaakt. Dat zegt interim-bestuurder Charles Laurey van de antroposofische zorginstelling dinsdag. Zonnehuizen vroeg vorige week uitstel van betaling aan.
Schuldvraag niet eerste zorg voor Zonnehuizen

De instelling beheert zes huizen voor volwassenen en 14 kinder- en jeugdinstellingen door heel Nederland. Er werken honderden mensen. ‘Het is heel belangrijk dat we een goede oplossing vinden voor de werknemers en cliënten. Het dagelijkse werk gaat gewoon door’, aldus Laurey. De medewerkers zijn volgens hem naast verdrietig en boos ook enorm betrokken en strijdlustig.

Overnemen
Diverse zorgondernemers hebben zich bij Zonnehuizen gemeld om de instelling in zijn geheel of delen ervan over te nemen. ‘Onze inzet is een volledige overname, ik hoop dat er een dezer dagen meer duidelijkheid over is’, aldus de bestuurder.

Juridische stappen
Bij de instelling is in een paar jaar tijd een financieel tekort van 17 miljoen euro ontstaan. Een advocatenkantoor is momenteel aan het bekijken of er juridische stappen mogelijk zijn tegen oud-bestuursleden en de voormalige raad van toezicht. Er loopt al een onderzoek naar mogelijk wanbeheer onder het oude bestuur.

Bron: ANP/Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.