Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties14

Ruim vier ton ontslagvergoeding zorgbestuurder

Een voormalig bestuurder van zorginstelling WWZ-Mariënstaete-Valent in Katwijk heeft een ontslagvergoeding van 410.000 euro meegekregen. Zij was vierenhalf jaar in dienst van het bedrijf. Dat meldt de Telegraaf.
Ruim vier ton ontslagvergoeding zorgbestuurder

In december 2009 werd het dienstverband van de betreffende bestuurder verbroken vanwege onvoldoende draagvlak bij de medezeggenschapsraden, zo schrijft De Telegraaf. Volgens Alex Passchier, woordvoerder van de instelling, is de vergoeding op ‘reguliere wijze tot stand gekomen’. ‘Het ontslag gaat pas op 1 juli officieel in. Dit heeft te maken met de opzegtermijn. De vergoeding is een optelsom van loon plus ontslagvergoeding.’

Razend
Twee andere bestuursleden van de stichting, die ‘in goed overleg vertrokken’, ontvingen respectievelijk 248.000 en 42.400 euro. Kinderen van bewoners zijn razend over de torenhoge vergoedingen zeker gezien het feit dat WWZ-Mariënstaete-Valent vorig jaar een negatief resultaat van 6,6 miljoen euro boekte.

Geldgebrek
Katwijker Willem Verhart in het landelijke dagblad: ‘Mijn schoonmoeder moet altijd heel lang wachten voor ze naar het toilet geholpen wordt. Haar wordt steevast verteld dat er, door geldgebrek, niet genoeg personeel meer is. Overal wordt op bezuinigd. En dan krijgen niet goed functionerende bestuurders zo’n grote zak met geld mee. Dit is werkelijk schandalig. Ik maak mij hier erg heel boos over.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.  

Bron: De Telegraaf/Foto: stock.xchng

14 REACTIES

 1. Schandalig. En de mensen maar mopperen. Vooral VVD stemmen en daarna zeggen wat er allemaal fout is. Tja…..vooral rechts stemmen. Ouderen die dit land hebben opgebouwd worden van alle kanten vertrapt door de jongeren die van dat harde werken profiteren.
  DAT vind ik een schandaal.
  Geef de ouderen een leven wat zij verdienen, gratis rollator, pijnstillers en fysio.
  Wie dat betalen? Zij die het kunnen en daar geen boterham minder om zullen eten.

 2. Lees alle reacties
 3. Natuurlijk is het schandalig, maar niets aan te doen wanneer er bij aanvang dienstverband dergelijke afspraken zijn gemaakt. Vergelijk het met een voetbaltrainer die ontslagen wordt: daar zijn ook enorme bedragen mee gemoeid. Het begin van een oplossing is gelegen in het aanpassen van de salarissen van de managers bij aanvang: een salaris dat overeenkomt met het inkomen van het verzorgend personeel, lijkt me.

 4. Wanneer wordt Nederland wakker!
  En grijpt de politiek in!
  Interim-bestuurder Johan Wagenaar die als crisismanager de wantoestanden moest bezweren bij het in opspraak geraakte GGZ Delfland, verdiende 65.000 euro per maand. Dat meldt de Telegraaf.
  Vier ton in zes maanden
  Wagenaar volgde Hans Boelen op. Boelen, die moest opstappen wegens verschil van inzicht over het te voeren beleid, kreeg 200.000 euro mee, ondanks dat hij pas twee jaar voor de instelling werkte. Wagenaar verdiende 400.000 euro in het half jaar dat hij nodig had om orde op zaken te stellen.
  Bron http://www.skipr.nl/actueel/crisismanager-ggz-delfland-verdiende-topsalaris-60058.html
  En zo zullen er vele voorbeelden zijn. lotte

 5. A-moreel. Ik dacht dat dit alleen mogelijk was is één of ander corrupt Afrikaans land. Niets is minder waar. En maar roepen vanuit de politiek dat de zorg onbetaalbaar wordt. Ja, op deze manier wel. Nu weet ik waar mijn betaalde AWBZ-premie gedeeltelijk naar toe gaat. Naar een niet functionerende, voormalige bestuurder van een zorginstelling in Katwijk. Weet ik gelijk waar ik ook voor werk. Zuur, erg zuur.

 6. Ik vind het ook een GROF schandaal dat dit zomaar kan in deze tijd van bezuinigen. Bezuinigen, op wie? Ja, op de onderkant van de bevolking en de meest kwetsbare in onze samenleving en het meest de dupe zijn! Laat de rijken de crisis maar betalen!!! Immers die hebben het ook veroorzaakt. Als ik niet goed functioneer bij mijn baas, vlieg ik er ook uit, zonder een zak met geld! En als ik dan nog veel “geluk” heb kan ik nog even in de WW en wordt dan de bijstand in gedonderd! Dan heb ik geen arbeid keuze meer, maar kan ik naar een kippeslachterij of de Wibra of Zeeman, Een hondebaan voor een hongerloontje. Dat moeten ze ook met dit soort lui doen! En zeker met zo’n inkomen op kosten van de gemeenschap! Ik vind dit echt niet meer normaal.

 7. Inderdaad een grof schandaal. Daar zou de politiek meteen moeten ingrijpen!
  Hoe kan het dat er zoveel geld beschikbaar is om disfunctionerende mensen mee te geven?
  Dit zet de bezuinigingen in een schril daglicht nietwaar? Dit is nu het ultieme bewijs dat er sprake is van een klassenmaatschappij.
  Maar de bezuinigingsplannen gaan gewoon door..ondanks dit soort excessen. En relativeer ik maar even wat meer op zo’n moment als dit.

 8. Een grof schandaal!
  Deze mensen hebben ons afgelopen jaren wijsgemaakt dat er deskundige mensen moeten worden aangetrokken en dik betaald, want anders dan worden ze weggezogen naar andere functies die beter betaald krijgen. Ja de zakkenvullers weten hun salaris wel op te krikken en in hun kielzog de beldeidsmakers van banken- sector en regering (ministers die conform de acties van dhr. Dijkstal ook 30 % erbij kregen!!) Langzamerhand is er een tweedeling in de maatschappij van de mensen die in euro’s net zoveel verdienen of meer, dan in het guldentijdperk en de mensen die nu nog net zoveel verdienen in euro’s als in het gulden tijdperk. Heel fijn allemaal, en de beleidsmakers en regeringsfunctionarissen die zo lekker verdienen zullen nog even bepalen dat bijv. gemeenteambtenaren en vuilnisophalers geen recht hebben op 2% loonsopslag. Daar moest eerst voor gestaakt worden, nota bene voor een loonsopslag die gelijk is aan de inflatie!!! Er is een verontrustende tweedeling in de maatschappij aan de orde en zakenvullers moeten maar eens eerst exit!

 9. Schandelijk,ze zijn allemaal erg hardleers.
  Er moeten hardere maatregelen genomen wordenmaar die stoel zit zo zacht.
  heel veel sterkte er mee.
  ik reageer vaak mssr toch zijn maar weinig mensen die rfeageren ???
  En ze willen toch ook veranderiing.

 10. Grof schandaal waarom niet in de zorg besteed de ouderen moeten extra betalen voor een ommetje en douchen en niet zo weinig ook.
  Dit moet stoppen.
  Begin te schrappen bij de directeuren en niet bij de verpleegkundigen en mensen die de zorg zo nodig hebben..

 11. Ik vind het schandalig ze moeten zich schamen dat zoiets nog gewoon door gaat.
  Als je als arbeider niet goed functioneert dan kunnen wij naar het arbeidsbureau of bijstand, en eerst je eigen vermogen op eten. 410.000 euro.
  Daar moet een gewone arbeider 12 jaar voor werken.De zorg is zo duur!
  Er moet bezuinigd worden!
  Hoe kunnen wij het beste bezuinigen!
  Begin bij het begin en laat de hard werkende
  arbeider er buiten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.