Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet wil onderzoek naar gedragsproblemen jongeren

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil meer onderzoek naar de oorzaken van gedragsproblemen bij jongeren. Hij vindt dat er teveel van hen wordt gevraagd en dat zij op zichzelf worden teruggeworpen.
Rouvoet wil onderzoek naar gedragsproblemen jongeren

Dat zei Rouvoet zaterdag in een interview met het AD. Veel kinderen vertonen volgens Rouvoet gedragsproblemen doordat er teveel van hen wordt gevraagd en doordat ouders te weinig tijd voor hun kinderen uittrekken. Ook het ‘informatiebombardement’, onder meer via internet speelt een rol, denkt hij. Steeds meer jongeren hebben het gevoel dat ze op zichzelf zijn teruggeworpen..

Sociale omgeving
Een andere oorzaak van hun gedragsproblemen is dat scholen steeds grootschaliger worden. ‘Onze pubers zijn nog hetzelfde als vroeger’, zegt de bewindsman van de ChristenUnie. ‘Maar de sociale omgeving is veranderd.’ Steeds meer ouders doen volgens Rouvoet een beroep op de overheid als hun kinderen gedragsproblemen zoals autisme of adhd vertonen. Vroeger werden die kinderen bestempeld als lastig, druk of moeilijk handelbaar, nu krijgen ze een medische keuring en dure medicijnen.’

Regelingen
‘Je kunt niet automatisch zeggen dat het aantal kinderen met problemen toeneemt, alleen omdat er meer gebruik wordt gemaakt van de regelingen’, denkt de vicepremier en minister. ‘We zijn eerder in staat psychosociale stoornissen te herkennen. We weten meer over hoe we ze kunnen behandelen en ouders weten de weg naar hulp beter te vinden dan vroeger. Drie dingen waar we heel blij mee moeten zijn.’
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.