Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam wil contracten met lastige groepen

De gemeente Rotterdam bekijkt of het contracten kan afsluiten met overlastgevende groepen jongeren. Bij een eerste overtreding volgt een bevel van de burgemeester. Als de groep opnieuw de fout ingaat, zijn ze strafbaar en volgt er vervolging.
Rotterdam wil contracten met lastige groepen

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente vrijdag gezegd. Rotterdam kent al sinds 2006 een vergelijkbare aanpak voor 26 individuele jongeren, maar wil op deze manier ook de overlast van groepen terugdringen.

Hinderlijk
Met de aanpak richt men zich op het beïnvloeden van het totale gedrag van de jongere en wordt niet alleen het overlastgevende feit aangepakt. In het gebied Delfshaven wist de gemeente met de pilot het aantal klachten over hinderlijk en licht crimineel gedrag terug te brengen.

Kliklijn
Volgens de zegsman ziet de gemeente er van af de namen van de raddraaiers door te geven aan buurtgenoten. Ook komt er geen kliklijn, als eerder voorgenomen. ‘Daarmee zouden we een stap te ver gaan.’

Kappe
Het ministerie van Justitie wees in 2006 Leeuwarden en Rotterdam aan als pilotsteden voor de proef met de naam FF-Kappe. De Friese stad haakte af. Of het project toegepast kan worden op groepen in plaats van individuele jongeren gaat de gemeente nu uitzoeken. Over twee maanden verwacht de gemeente te weten of het project ook toepasbaar is op groepen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.