Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam mikt op vijfduizend inburgeraars

De Rotterdamse wethouder Rik Grashoff wil dat dit jaar zeker vijfduizend mensen een inburgeringscursus volgen. Bovendien moet de kwaliteit van de cursussen flink omhoog. Dat schrijft Grashoff in een brief aan de gemeenteraad.
Rotterdam mikt op vijfduizend inburgeraars

In de afgelopen jaren bleef het aantal inburgeraars in Rotterdam, net als in de rest van Nederland, achter bij de doelstellingen. Zo volgden in 2007 ‘slechts’ 155 mensen de cursus; vorig jaar waren dat er in de Maasstad 3500. De doelstelling was ook toen vijfduizend.

Onvoldoende
Grashoff wil dat de wachttijden worden verkort, de administratieve lasten omlaaggaan en de registratie van inburgeraars wordt verbeterd. De gemeente trekt daardoor tijdelijk meer verantwoordelijkheden naar zich toe.

Een deel van de inburgeraars die de cursus hebben afgerond, ervaart de cursus als onvoldoende, meent Grashoff. Zo geven ze aan dat ze meer taalonderwijs hadden willen krijgen. Grashoff wil daarom dat de cursussen beter op de doelgroepen worden toegesneden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.