Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Registreer kinderen van ggz-cliënten

Kinderen van ouders met een psychische aandoening of een verslaving moeten standaard geregistreerd worden binnen de GGZ en Verslavingszorg, stelt het Trimbos instituut. ‘Kinderen van deze ouders hebben een drie tot dertien keer zo grote kans om zelf een psychische aandoening en/of verslaving te krijgen’, zegt een wetenschappelijk medewerker van het kennisinstituut in de Spits.
Registreer kinderen van ggz-cliënten
Foto: ANP/Roos Koole

Het Trimbos instituut vindt dat er echt winst behaald kan worden door deze groep in beeld te krijgen, goed voor te lichten en zo nodig te ondersteunen. Op deze manier kan voorkomen worden dat zij zelf ggz-cliënten worden. Nu worden volwassenen in de GGZ nog niet gevraagd of zij een kind hebben.

Depressie
Het instituut rekende voor het eerst ‘redelijk precies uit’ dat het om 577.000 kinderen gaat. Daarbij is het Trimbos uitgegaan van ouders met aandoeningen als depressie en angst- en paniekstoornissen. De meest voorkomende psychische aandoeningen in Nederland. Het overheidsbeleid voor deze kinderen was tot noch toe versnipperd De gemeenten die jeugdzorg gaan overnemen, kunnen volgens de medewerker nu hun voordeel doen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.