Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raadsleden stellen ‘dumpvrouwen’ aan de orde

Raadsleden in verschillende steden hebben dinsdag hun college vragen gesteld over Marokkaans-Nederlandse vrouwen die door hun man worden 'gedumpt' in het land van herkomst. Zij deden op verzoek van het Rotterdamse PvdA-raadslid Fatima Talbi.
Raadsleden stellen 'dumpvrouwen' aan de orde

Dat heeft het Rotterdamse raadslid laten weten. Volgens haar worden jaarlijks tientallen vrouwen en hun kinderen uit Marokko en andere landen tijdens een vakantie in het land van herkomst achtergelaten door hun echtgenoot of vader zonder identiteitspapieren of verblijfsvergunning. Vaak gebeurt dit in gezinnen waar sprake is van echtelijke en opvoedkundige problemen, stelt Talbi.

Aangifte

Het is vrijwel onmogelijk om aangifte te doen tegen deze mannen, zegt het raadslid. Zij kunnen bovendien te makkelijk hun vrouw en kinderen uitschrijven uit de Nederlandse bevolkingsregisters. Gemeentebesturen zouden het echtgenoten onmogelijk moeten maken om hun vrouw zonder haar toestemming uit te schrijven, vindt Talbi. Volgens haar hebben raadsleden in onder meer Amsterdam, Nijmegen, Amersfoort en Lelystad de praktijken aan de orde gesteld.

Koning

Het Rotterdamse raadslid schreef op persoonlijke titel een brief aan de Marokkaanse koning waarin zij de kwestie aankaart. Zij heeft Marokkaanse kranten verzocht deze brief te publiceren.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.