Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Psychologische interventies bij ongewone stoornissen

Voor de meeste voorkomende psychologische stoornissen zijn er behandelmethodieken die wetenschappelijk zijn bewezen. Neem de paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis of PTSS. Maar er zijn ook veel voorkomende aandoeningen waarvoor een voor de hand liggende aanpak ontbreekt.
Psychologische interventies bij ongewone stoornissen

Therapeuten van mensen met deze ‘ongewone stoornissen’ zijn vaak gedwongen om zelf een keuze te maken over op wat voor manier ze deze cliënten helpen. Dit boek helpt bij die keuze, al is het de vraag of de voorgeschreven behandeling bij sommige stoornissen de juiste is.
 
Psychiater en hoogleraar psychopathologie Kees Hoogduin beschrijft in deze publicatie 24 ‘ongewone stoornissen’. Bij elke psychische aandoening wordt een behandeling beschreven waarbij klachtenvermindering aannemelijk lijkt. Diverse stoornissen worden in drie delen beschreven: aan angststoornissen gerelateerde problemen, persoonlijke eigenaardigheden en lichamelijke aandoeningen en ongemakken.

Besproken worden onder andere angst voor eten in gezelschap, nachtmerries, haren uittrekken, ziekelijk nagelbijten, dwangmatig schoonmaken, pathologische jaloezie, chronische spanningshoofdpijn en ademhalingsstoornissen.

 
Auteur:  Kees Hoogduin
Uitgever:  Boom, 2008
ISBN:  978 90 8506 338 4
Prijs:  € 25,-

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.