Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Provincie geeft Jeugdzorg Flevoland bijna 35 miljoen euro

De provincie Flevoland stelt voor 2008 in totaal een bedrag van ruim 34,8 miljoen euro beschikbaar aan Bureau Jeugdzorg en jeugdzorginstellingen. Met de subsidie kunnen de instellingen jongeren en hun ouders helpen bij ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen.
Provincie geeft Jeugdzorg Flevoland bijna 35 miljoen euro

Flevoland streeft ernaar dat alle jongeren met een zorgindicatie binnen negen weken na indicatie zorg krijgen. Op dit moment lukt dat echter niet. De structureel beschikbare capaciteit loopt achter op de groeiende vraag naar geïndiceerde jeugdzorg. In de provincies Flevoland en Zeeland zijn de wachtlijsten hogerdan in andere delen van het land.

Tijdelijk
Het Rijk heeft daarom al extra middelen toegekend, zodat de zorgaanbieders en Bureau Jeugdzorg tot eind 2008 hun zorgaanbod en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling(AMK) tijdelijk kunnen uitbreiden.

Slim werken
Voor de structurele financiële tekorten in de jeugdzorg is nog geen oplossing. Met het ontwikkelen van nieuwe zorgvarianten, het inzetten van effectieve behandelvormen en slimme samenwerkingsmogelijkheden wordt geprobeerd het aantal jongeren op de wachtlijst voor geïndiceerde jeugdzorg zo laag mogelijk te houden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.