Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Protest artsen tegen Elektronisch Patienten Dossier

Eenderde van de artsen heeft via een bezwaarformulier protest aangetekend tegen het Elektronisch Patienten Dossier (EPD). Dat blijkt uit een enquête van het tijdschrift Medisch Contact. De uitkomsten van dit onderzoek werden dinsdag in tv-programma NOVA gepresenteerd.
Protest artsen tegen Elektronisch Patienten Dossier

Afgelopen najaar kregen alle huishoudens in Nederland dit ‘bezwaarformulier EPD’ in de bus. Tot half maart 2009 hebben al bijna een half miljoen burgers, onder wie ook veel artsen, het formulier ingevuld en verzonden. Met het EPD kunnen huisartsen, apothekers en specialisten in ziekenhuizen in de toekomst informatie over patiënten en hun medicijnengebruik raadplegen.

Voor invoering
Het tijdschrift ondervroeg ruim achthonderd ondervraagde artsen over het EPD. Een kwart van de dokters, die het bezwaarformulier nog niet hebben ingevuld, overweegt alsnog bezwaar aan te tekenen. Sommige artsen die het bezwaarformulier invulden, zijn wel voor de invoering van een landelijk EPD, maar niet onder de huidige voorwaarden.

Uitzending NOVA: Artsen maken bezwaar tegen patiëntendossier

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Lex van Lieshout

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.