Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proef voor langere schooldagen kinderen met achterstand

Kinderen met een leerachterstand zijn gebaat bij langere schooldagen om hun kennis bij te spijkeren. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs begint daarom met een aantal experimenten waarin deze kinderen meer tijd op school kunnen doorbrengen.
Proef voor langere schooldagen kinderen met achterstand

Dat heeft zij donderdag bekendgemaakt. Uit de pot van 70 miljoen voor achterstandsleerlingen zet Dijksma 15 miljoen in voor de proeven. Scholen kunnen daarmee experimenteren met bijvoorbeeld bijspijkeruren, verlengde schooldagen, weekeindescholen en zomerschool.

Extra geld
Eerder kondigde Dijksma al aan dat zij de regeling gaat aanpassen waarmee scholen met veel achterstandskinderen extra geld krijgen. Op die manier moet het geld beter terechtkomen bij scholen die er recht op hebben. Daarmee kunnen de scholen leerlingen bijvoorbeeld intensiever begeleiden.

Gewichtenregeling
De zogeheten gewichtenregeling geldt voor basisscholen met veel laagopgeleide ouders in wijken waar veel mensen van een uitkering of een laag inkomen leven. De aanpassing heeft als gevolg dat veel scholen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en in landelijke gebieden in Groningen, Drenthe, Limburg en Overijsssel erop vooruit gaan.

Als collectief zullen de vier grote steden 9 miljoen euro meer ontvangen. Rotterdam, dat traditioneel veel steun kreeg, gaat er echter op achteruit. Naast de grote steden zullen ook kleinere gemeenten als Stadskanaal, Landgraaf en Emmen krijgen er meer geld bij, stelt Dijksma.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.