Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Politiek spreekt met veteranen over nazorg

De PvdA, SP, GroenLinks en D66 en de militaire vakbonden AFMP en ACOM houden maandagmiddag in de Tweede Kamer een besloten bijeenkomst over veteranen. Ze willen kennis en ervaringen horen van veteranen zelf en van mensen en organisaties om hen heen. Daarmee willen ze een eigen initiatiefvoorstel voor een veteranenwet verder in elkaar zetten.
Politiek spreekt met veteranen over nazorg

Het gaat erom de zorgplicht voor militairen die ooit op missie waren gestuurd, zo optimaal mogelijk te regelen. Nu valt de nazorg onder verschillende regels en komen veteranen soms tussen wal en schip. Met de grote aantallen veteranen in het verschiet, vooral door de forse missie in Afghanistan, moet alles goed geregeld zijn, vinden de partijen.

Toestemming
Defensie is ook bezig met een wet maar dat schoot volgens de vier oppositiepartijen niet op en bovendien willen zij dat de actief dienende militairen eronder vallen. De inmiddels afgetreden staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) wilde vasthouden aan de huidige definitie maar had geen principiële bezwaren om die te verruimen. Na wat gedoe gaf Defensie woensdag alsnog toestemming aan een tiental mensen die bij Defensie werken, om mee te praten.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.