Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel tbs-kliniek eist vertrek directie

De vertrouwenscrisis tussen personeel en directie van tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken is compleet. De ondernemingsraad eist dat de raad van bestuur van de inrichting per direct vertrekt. De ambtelijk secretaris van de OR, Sylvia ten Klooster, zei vrijdag dat het grootste deel van de medewerkers achter dit besluit staat.
Personeel tbs-kliniek eist vertrek directie

De ondernemingsraad en de vakbond Abvakabo FNV meldden vorige week dat er structurele problemen zijn in de particuliere tbs-kliniek. Volgens hen is er al jaren sprake van onderbezetting, wat tot gevaarlijke situaties voor personeel en patiënten leidt. De ondernemingsraad heeft er geen vertrouwen meer in dat de raad van bestuur de problemen kan oplossen.

Mediator
Ondertussen is de hulp van een mediator ingeroepen om te bemiddelen in het conflict. De ondernemingsraad heeft dinsdag een gesprek met haar. De raad van toezicht van Oldenkotte kondigde vorige week een onafhankelijk onderzoek aan naar de vele kritiekpunten van het personeel. Dat neemt drie weken in beslag.

Inspectieonderzoek
Ook stelt de Inspectie voor de Sanctietoepassing een onderzoek in naar het reilen en zeilen van het forensisch psychiatrisch centrum. Uit eerdere inspectieonderzoeken waren geen structurele tekortkomingen naar voren gekomen, zei staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie dinsdag in de Tweede Kamer.

Gepasseerd
De raad van bestuur heeft de afgelopen dagen tijdelijke maatregelen doorgevoerd om de situatie te verbeteren. Maar de ondernemingsraad zegt daarbij te zijn gepasseerd en wil overleggen met de raad van toezicht om tot een structurele oplossing van de problemen te komen.
(Bron: ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.