Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel St. Jacob opnieuw in staking

Medewerkers van verpleeghuis St. Jacob in Amsterdam , onderdeel van zorginstelling Osira/Amstelring, leggen maandag en dinsdag opnieuw het werk neer. Een belangrijk deel van de huishoudelijke dienst van het Amsterdamse verpleeghuis protesteerde vorige week al tegen de hoge werkdruk, maar dat had niet het gewenste effect, aldus de Abvakabo FNV.
Personeel St. Jacob opnieuw in staking

Er gaat als gevolg van de te hoge werkdruk veel mis binnen de zorginstelling, stelt de vakbond. Medewerkers boden in januari een manifest aan de directie aan voor betere zorg. In dat manifest staat dat het onmogelijk is om voldoende persoonlijke aandacht te geven aan bewoners. De basiszorg staat onder druk, de toegenomen werkdruk en flexibilisering zorgen ervoor dat medewerkers niet meer op een gezonde manier hun werk kunnen doen.

Calamiteitenteam
Omdat de vorige staking nog te weinig heeft uitgehaald, staakt het personeel nu twee keer acht uur. Tijdens de staking is er een calamiteitenteam, waardoor de zorg en de veiligheid voor de bewoners gewaarborgd is. De cliëntenraad sprak vorige week haar angst uit dat de cliënten de dupe zouden worden van de staking, maar dat zou het calamiteitenteam opvangen.

Bron: Abvakabo FNV/ANP-Photo/Evert Elzinga

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.