Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel Jeugdzorg: ‘Aftreden directeur was noodzakelijk’

De ondernemingsraad van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) vond het aftreden van directeur Wiel Janssen noodzakelijk. Maar volgens or-voorzitter Maaike van der Aar moet er nog veel gebeuren om alle problemen bij BJAA op te lossen.
Personeel Jeugdzorg: ‘Aftreden directeur was noodzakelijk’

Door Ephraïm Patty – Al tijdens de vergadering van de ondernemingsraad op 21 augustus gaven de medewerkers aan dat het aftreden van Janssen noodzakelijk was. Zij zagen dit als een eerste stap naar het normaliseren van de verhoudingen tussen de leiding en werknemers van BJAA. Mede daardoor heeft de Raad van Toezicht Janssen nu de wacht aangezegd, vertelt Van der Aar.

Vertrouwen
De crisis bij de jeugdzorg in Amsterdam duurt al meer dan zes maanden. Zo zegden de ondernemingsraad en Abvakabo FNV al een maand geleden het vertrouwen op in de Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht (RvT) weigerde het bestuur echter weg te sturen, waarna werd besloten een reddingsplan op te stellen. De verschillende reddingsplannen waar de RvT vervolgens mee kwam, werden echter afgekeurd door de ondernemingsraad.

Reddingsplan
Nadat de reddingsplannen van de Raad van Toezicht steeds werden afgewezen, liet deze onlangs weten dat er geen reddingsplan meer zou worden opgesteld. Geen goede zaak, vindt Van der Aar. ‘We waren het niet eens met het plan van aanpak, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen plan moet komen. Dat blijft nodig.’

Overleg
De ondernemingsraad verwacht in ieder geval dat er nu een start kan worden gemaakt met het oplossen van de problemen. ‘Natuurlijk hebben wij zo onze ideeën over wat er nu moet gebeuren, maar daar laten we ons nog niet over uit’, zegt Van der Aar. Ze wil eerst het overleg met de Raad van Toezicht afwachten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.