Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PBC opgesplitst naar drie locaties

Het Pieter Baan Centrum (PBC), de psychiatrische kliniek in Utrecht waar justitie verdachten laat observeren, wordt opgesplitst en verdeeld over drie andere locaties. De psychiaters en psychologen zullen hun werk gaan doen in het Penitentiair psychiatrisch centrum Amsterdam (PPCA), de Oostvaarderskliniek in Almere en kliniek de Woenselse Poort in Eindhoven.
PBC opgesplitst naar drie locaties

Dat heeft directeur Carsten Herstel van het Nederlands Instituut voor Forensische psychiatrie en psychologie (NIFP), waar het PBC onderdeel van is, vrijdag gemeld naar aanleiding van een bericht in dagblad Trouw. Volgens het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de verhuizing in het najaar van 2013 plaats.

Groei capaciteit
Herstel meent dat de kwaliteit van het onderzoek naar de psyche van verdachten niet zal lijden onder de opsplitsing. ‘We blijven kwalitatief hoogwaardig onderzoek leveren.’ Volgens de directeur zullen psychologen en psychiaters flexibeler ingezet kunnen worden en zal de capaciteit groeien, ‘zodat er geen wachtlijsten meer zullen zijn’.

Bron: ANP / ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.