Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenorganisaties in ggz hard geraakt door bezuinigingen

Patiëntenorganisaties in de ggz moeten het komend jaar met twintig miljoen euro minder doen. Het kabinet wil een groot deel van de subsidies korten. Het Landelijk Platform GGz wordt hard geraakt, zo meldt Psy.
Patiëntenorganisaties in ggz hard geraakt door bezuinigingen

De LPGGz verliest waarschijnlijk ook 300.000 euro aan  subsidie bedoeld voor de opbouw als koepelorganisatie. De organisatie werkt nu met 18 fulltime arbeidsplaatsen, daar blijven er hooguit vier van over. ‘Misschien moeten we er dan wel helemaal mee stoppen’, laat een woordvoerder weten aan Psy. 

Bezuinigingen

Niet alleen LPGGz krijgt te maken met bezuinigingen. Ook organisaties als Ypsilon, Anoiksis, de Borderlinestichting, Labyrint in perspectief en de Depressievereniging moeten het ontgelden. Er is weinig hoop dat het kabinet nog anders beslist. Een motie van Kamerlid Wiegman (Christen Unie), die beoogde in ieder geval een deel van de subsidies veilig te stellen, heeft het niet gehaald.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Psy/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.