Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Patiënt met ernstige psychiatrische stoornis beter thuis

‘Beter worden doe je thuis’. Met dit project heeft GGZ Noord-Holland-Noord heeft de Univé Paludanusprijs 2010 gewonnen. Doelstelling is om mensen met een ernstige psychiatrische stoornis zoveel mogelijk in de eigen woonomgeving te behandelen en begeleiden.
Patiënt met ernstige psychiatrische stoornis beter thuis

‘Beter worden doe je thuis’ is opgezet voor cliënten met een ernstige psychiatrische stoornis, die veelal gepaard gaat met verslavingsproblematiek. De ambulante en klinische zorg werken intensief samen met de cliënt en zijn omgeving, om opname te voorkomen of in ieder geval te bekorten. Deze aanpak moet ertoe leiden dat mensen minder vaak worden opgenomen en hulpverleners minder vaak dwangmiddelen hoeven in te zetten. Cliënten kunnen op deze wijze beter werken aan herstel.

Schotten
De Univé Paludanusprijs bestaat uit een film over het project, een onderscheiding en een geldbedrag van 10.000 euro. Een onafhankelijke jury verkoos uit drie genomineerde projecten de GGZ Noord-Holland-Noord tot winnaar. ’Met dit project is de GGZ Noord-Holland-Noord erin geslaagd de schotten weg te halen tussen klinische en ambulante zorg’, aldus waarnemend juryvoorzitter Ruud Lapré, emeritus hoogleraar Gezondheidszorgbeleid en economie van de gezondheidszorg. ’Ook andere instellingen kunnen deze aanpak heel goed overnemen.’

Kwaliteit
Met de Univé Paludanus Prijs wil Univé-VGZ-IZA-Trias de kwaliteitsverbetering van de zorg in Nederland zichtbaar maken en bevorderen. De prijs werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. In totaal hebben 59 projecten uit heel Nederland meegedongen naar de prijs.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.