Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overleg Amsta vastgelopen, acties hervat

Het overleg tussen vakbond Abvakabo FNV en zorgaanbieder Amsta is vastgelopen. De medewerkers van Amsta gaan weer verder met actievoeren. Dat heeft de vakbond maandag gemeld. De acties waren tijdelijk opgeschort tijdens de gesprekken.
Overleg Amsta vastgelopen
Foto: ANP-Photo/Roos Koole

Amsta-medewerkers hebben dit jaar al vaker het werk neergelegd uit protest tegen de hoge werkdruk. Ook zijn ze ontevreden omdat ze niets terugzien van de 3,5 miljoen euro die Amsta jaarlijks krijgt voor ‘meer handen aan het bed’. Wel is er geld uitgegeven aan onder meer roosterplanners, beleidsontwikkelaars en coördinatoren.Volgens Abvakabo FNV krijgen bewoners niet de zorg die ze verdienen omdat er vaak te weinig zorgpersoneel is.Onvoldoende


In een reactie liet Amsta weten een aantal toezeggingen te hebben gedaan aan de bond, maar dat Abvakabo FNV dat niet voldoende vond. Volgens Amsta is het geld dat het in 2012 kreeg om meer handen aan het bed te krijgen, wel op een juiste manier besteed.

Ontslagen

Dit jaar zou dit extra geld (3,3 miljoen euro) door landelijke bezuinigingen niet meer vrij besteedbaar zijn, volgens Amsta. ‘We moesten 3,1 miljoen euro bezuinigen. Met die 3,3 miljoen hebben we kunnen voorkomen dat mensen ontslagen zouden worden’, zei een woordvoerster.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.