Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overijssel neemt Zwolse aanpak loverboys over

De Zwolse aanpak van loverboys wordt door zestien gemeenten in Overijssel overgenomen. Dat maakte de provincie Overijssel donderdag 12 januari bekend. Eerder bleek dat door de succesvolle aanpak in Zwolle loverboys naar omliggende dorpen uitwijken.

Loverboys zijn over het algemeen jonge mannen die veelal minderjarige meisjes verleiden en vervolgens tot prostitutie dwingen. De provincie liet weten dat onder meer de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Haaksbergen, Hof van Twente en Tubbergen de succesvolle aanpak overnemen. Ook wordt de aanpak ingevoerd in de steden Almelo, Deventer, Enschede, Kampen en Hengelo. De provincie Overijssel stelt 150.000 euro beschikbaar voor het project.

Gezamenlijke aanpak
Zwolle heeft sinds 2002 een gezamenlijk aanpak voor loverboys door politie, Openbaar Ministerie, gemeente en twintig hulpinstellingen. Door onder meer jongeren op scholen intensief voor te lichten weten bijna alle potentiële slachtoffers dat loverboys bestaan.
De omliggende gemeenten richten zich op het voorkomen van verdere gevolgen voor slachtoffers en het voorbereiden van strafzaken tegen verdachten. Lokale hulpverleners en welzijnsorganisaties werken nauw samen in dit project.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.