Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ouderschapsplan na scheiding verplicht

Ouders die uit elkaar gaan, zijn voortaan verplicht afspraken vast te leggen over de zorg voor hun kinderen na de scheiding. Het verplichte ouderschapsplan kan er aan bijdragen dat schadelijke gevolgen van scheidingen voor kinderen afnemen.
Ouderschapsplan na scheiding verplicht

Het verplichte ouderschapsplan maakt onderdeel uit van de wet Bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding die op 1 maart 2009 in werking is getreden. In een ouderschapsplan moeten de ouders afspraken maken over het verdelen van de zorg, de alimentatie voor de kinderen en de informatie-uitwisseling.

Inspraak
Ouders moeten elkaar op de hoogte houden over hun kinderen. Daarbij hebben de kinderen inspraak bij de afspraken die gemaakt worden. Ouders moeten in het ouderschapsplan aangeven hoe zij hun kinderen hebben geïnformeerd over en betrokken bij de afspraken.

Tips
Voor ouders die gaan scheiden, of dat overwegen, heeft Jeugd en Gezin een brochure ontwikkeld met de de belangrijkste informatie over rechten, plichten en verantwoordelijkheden rond scheiding. En ook opvoedkundige tips en verwijzingen naar instanties die informatie, advies en hulp kunnen bieden, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Algemeen Maatschappelijk Werk.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: Ministerie Jeugd en Gezin

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.