Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders krijgen geen inzage suïciderapport

Psychiatrisch ziekenhuis De Gelderse Roos uit Wolfheze mag informatie over een patiënte die enkele jaren geleden een eind aan haar leven maakte, geheimhouden. Dat is het gevolg van een uitspraak die Raad van State woensdag heeft gedaan.
Ouders krijgen geen inzage suïciderapport

De ouders van de vrouw wilden het behandelverslag van de inrichting lezen om zo te kunnen achterhalen wat er aan de zelfdoding vooraf is gegaan. De instelling weigerde dat. Er ontstond een juridisch steekspel dat jaren duurde.

Beroepsgeheim
Volgens de instelling zouden patiënten voortaan minder open tegen hulpverleners zijn als ze weten dat informatie over hen openbaar kan worden gemaakt. Het medisch beroepsgeheim zou hiermee op losse schroeven komen te staan.

Gelijk
Het ministerie van Volksgezondheid was het eerst met de ouders eens maar koos later de kant van de instelling. Raad van State stelde het ministerie en de Gelderse Roos woensdag in het gelijk.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.