Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderenzorg met toekomst

In dit boek worden de ontwikkelingen in de ouderenzorg geschetst. En vooral ook de verschillende visies op diezelfde ouderenzorg. Het boek is opgebouwd als bundel, enerzijds van artikelen uit het vaktijdschrift Geron, anderzijds is diverse auteurs gevraagd een bijdrage te schrijven.
Ouderenzorg met toekomst

Zo komen we lector ouderenzorg Ria Wijnen tegen, maar ook deskundigen van Movisie en wethouder Jantine Kriens van Rotterdam. De laatste behoort bij de vier bestuurders die zijn gevraagd om een antwoord te geven op de vraag wat er volgens hen moet gebeuren in de ouderenzorg.
Over senioren en ouderen uiteraard geen kwaad woord in dit boek van de redactieleden van Geron. De inhoud vormt een zoektocht naar de verworvenheden van de zorg. Maar ook van goede praktijken en hoe het beter kan. De auteurs zoeken naar ‘duurzame oplossingen voor de nieuwe zorgen om ouderen zo lang mogelijk actief deel te laten uitmaken van de samenleving.’ De behandelde thema’s zijn actueel: vitaliteit en kwetsbaarheid en de herinrichting van de ouderenzorg. De deskundigen die bijdragen aan de 22 artikelen over diverse onderwerpen zijn interessant, hun verhalen over de huidige praktijk en de toekomst van de ouderzorg bijzonder inspirerend.

Titel  Ouderenzorg met toekomst. Visies en voorbeelden van een nieuwe aanpak
Auteur  Max de Coole en Toon Verlaan
Uitgever  Uitgeverij SWP, Amsterdam
Prijs  € 17,50

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.