Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen met licht zorgpakket thuis niet naar verzorgingshuis

Zo’n 1500 tot 2000 ouderen die in een aanleunwoning wonen en daar zorg krijgen, kunnen daar blijven wonen en houden de zorg. Ze hoeven niet naar een verzorgingshuis.
ouderen verhuizen naar verzorgingshuis
Ouderen met een laag zorgzwaartepakket die thuis zorg krijgen op basis van een Volledig Thuis Pakket

Dat schrijft staatssecretaris Van Rijn in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om ouderen die op 31 december 2014 thuis zorg kregen op basis van het volledig pakket thuis (VPT) en die een indicatie hebben voor een laag zorgzwaartepakket. De staatssecretaris gaat het mogelijk maken dat deze ouderen hun zorgpakket in hun eigen woning via de Wlz kunnen blijven ontvangen.

Joodse ouderen

De aanleiding van het besluit is het verhaal van zes ouderen in aanleunwoningen van het mr. L.E. Visserhuis in Den Haag die dit jaar te horen kregen dat hun lichte zorgzwaartepakket werd wegbezuinigd. De ouderen kunnen niet terugvallen op een mantelzorgende familie; ze wonen in een Joods zorgcentrum en zijn allemaal overlevenden van de Duitse concentratiekampen en hebben geen familie meer.

Van Rijn gaat de zorgkantoren en zorgaanbieders vragen om de cliënten hierover te informeren.

Wanneer verpleegkundigen, verzorgenden en professionals in de ggz en gehandicaptenzorg in de problemen komen door onderbezetting in de zomer, dan kunnen ze dat online melden bij NU’91. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.