Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opvang voor slachtoffer loverboys verlengd

Meisjes die in handen zijn gevallen van zogenoemde loverboys kunnen voor opvang nog minstens tot eind volgend jaar terecht bij de instelling Fier Fryslân in Leeuwarden. Voor het opvangproject Asja dreigt binnenkort geen geld meer beschikbaar te zijn, maar minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Welzijn) hebben besloten het project te verlengen.
Opvang voor slachtoffer loverboys verlengd

Dat heeft Opstelten de Tweede Kamer dinsdag laten weten. Verscheidene partijen hadden aan de bel getrokken over de dreigende verdwijning van Asja. De opvang voor meisjes tot 23 jaar die slachtoffer van een loverboy (pooier) zijn, dreigde in het geding te komen omdat er per 1 juli geen geld meer voor zou zijn.

Deskundigheid
De bedoeling was dat gemeenten en andere instellingen de verantwoordelijkheid voor de opvang dan over zouden nemen. Maar omdat dit nog niet is gelukt, besloot het kabinet over de brug te komen om te voorkomen dat de deskundigheid die binnen Asja is opgebouwd verloren zou gaan. Het kabinet komt deze zomer met een plan om de opvang van onder meer slachtoffers van loverboys voor langere tijd veilig te stellen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng