Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oppositie wil onderzoek takenpakket gemeenten

Oppositiepartijen willen hoe dan ook een onderzoek laten uitvoeren naar het nieuwe takenpakket van gemeenten en de haalbaarheid ervan. Er zijn zorgen of gemeenten de nieuwe taken, op het gebied van jeugdzorg en langdurige zorg, wel aankunnen. Maar coalitiepartijen VVD en de PvdA weigeren de gevolgen voor gemeenten te laten onderzoeken.
Oppositie wil onderzoek takenpakket gemeenten
Foto: ANP Photo

Dit meldt Nu.nl. Niet alleen de oppositiepartijen willen een onderzoek, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) pleitte onlangs ook voor een onderzoek en een toetsing door de Algemene Rekenkamer.

Kwetsbare groepen

‘De decentralisaties hebben voor een groot deel betrekking op kwetsbare groepen in de samenleving, dan wil je niet onnodige risico’s nemen, aldus Eddy van Hijum van het CDA. Mocht het kabinet volharden in de weigering de gevolgen van de decentralisaties en bezuinigingen te onderzoeken, dan zal de Kamer zelf een onderzoek laten uitvoeren, zo kondigt het CDA-Kamerlid aan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.