Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oppositie: Onderzoek jeugdgevangenissen

De oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen een diepgravend onderzoek naar de ervaringen van kinderen en medewerkers in jeugdgevangenissen en instellingen voor gesloten jeugdzorg.
Oppositie: Onderzoek jeugdgevangenissen

Staatssecretaris van justitie Nebahat Albayrak vindt dit niet nodig omdat ze al bezig is de instellingen te verbeteren. Dat bleek donderdag tijdens een spoeddebat dat GroenLinks had aangevraagd na een verhaal in Nieuwe Revu over misstanden in gesloten instellingen. Daarin kwamen kinderen aan het woord die zeiden mishandeld te zijn.

Veiligheid
Verscheidene inspecties constateerden vorig jaar al dat de veiligheid van jongeren in jeugdgevangenissen onvoldoende gewaarborgd was. Albayrak erkende de tekortkomingen. Ze wees er donderdag nog eens op dat ze onder meer de groepen kleiner wil maken en meer en hoger opgeleid personeel wil aanstellen.

Klachten
Aan nieuwe middelen om de kwaliteit in de gaten te houden bestaat geen behoefte, antwoordde Albayrak op het voorstel van de VVD. Deze partij wilde dat jongeren in instellingen gemakkelijker hun zegje kunnen doen, bijvoorbeeld via internet. ‘Het is wel zaak dat het bestaande klachtrecht goed werkt,’ zei de staatssecretaris. Daarom komt ze binnenkort met voorstellen voor verbetering.
Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.