Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook voorbeeldjongeren uit Zuidoost moeten online

Voorzitter Elvira Sweet van het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost wil websites als YouTube gaan inzetten om jongeren op het rechte pad te houden. Dat zei ze woensdag. Haar plan is onder meer een reactie op het grote aantal schietincidenten in het stadsdeel.
Ook voorbeeldjongeren uit Zuidoost moeten online

‘Wat prikkelt jongeren? Niet de folders van de overheid, maar de nieuwe media.’ De politica denkt eraan om jongeren die het goed doen filmpjes te laten maken en op websites te laten zetten. Daarin zouden ze leeftijdsgenoten moeten laten zien dat het mogelijk is iets van hun leven te maken.

Opscheppen
Volgens Sweet plaatsen jongeren vaak filmpjes op internet waarin ze opscheppen over geweld. Zo vertelde rapper Lexxxus uit Amsterdam-Zuidoost onlangs op YouTube hoe hij was neergeschoten. ‘Wat mij juist zo leuk lijkt, is om jongeren die positief gedrag vertonen filmpjes op YouTube te laten zetten.’

Pistool

Dit jaar waren er al meer dan twintig schietincidenten in het stadsdeel. In sommige gevallen zouden jongeren al een pistool trekken als iemand anders een verkeerde opmerking maakt. Hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Bernard Welten stelde afgelopen weekeinde dat jongeren zich laten beïnvloeden door rapmuziek waarin geweld wordt verheerlijkt.

Liefde

Sweet is het niet eens met hoofdcommissaris. Volgens de politica gaat hiphop echter niet alleen over geweld, maar ook over bijvoorbeeld liefde. Ahmed  Marcouch, voorzitter van het stadsdeel Slotervaart zegt op Twitter het wel eens te zijn met Welten. ‘Het is goed om aandacht te vestigen op rappers die (vaak gesubsidieerd) haat zaaien en aanzetten tot geweld.’ Sweet reageerde hierop met: ‘Weet het zeker? Het wordt tijd dat wij een kopje thee drinken en gewoon bijpraten.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.